de Eeuwige 1

Jezus zeide: Ziet op de Levende zo lang gij leeft opdat gij niet zult sterven en zoekt Hem te zien en onmachtig zijt te zien.

Jezus was een mens die ononderbroken verbinding onderhield met de kosmische liefde die als een stroom, oneindig en oneindig, door het heelal gaat en de oorsprong is van alle leven. Deze rechtstreekse verbinding openbaarde zich voor hem in het aanzicht van de Oer-Vader, de Vader der Vaderen, als het innigst menselijk goddelijke. Daarin wordt het innigst menselijk goddelijke tot Leven, licht en waarheid.

Hij die leert toezien in zich zelf op het innigst menselijk goddelijke in licht en warmte en goedheid, gaat begrijpen welk een grootheid en overstromende liefde er woonde in die timmerman uit Nazareth die, met alle leed trotserende zekerheid wist en beleefde de zoon Gods te zijn, de levende mens, de eeuwig stromende welbron van kracht en verlossende vreugde.
In ieder mensenkind, of hij het wil weten of niet, is die oorsprong waaraan het onuitblusbare leven hem blijvend zal her-inneren. Want her-innering is hier het niet meer te verstoren contact met het moment der eeuwigheid. Het ik en de Vader zijn één, getuigt van het Ik van alle mensen want wij zijn allen één, krachtens de kosmische liefde en krachtstroom, oneindig en oneindig.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=5PT6FYGY

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS