rust vinden 3

Dit maakt het zg probleem van het leven zeer eenvoudig. Waar gaan onze belangstelling en onze aandacht naar uit? Waarmede vervullen we ons, wat vinden we van werkelijk belang en wat is het dat zozeer onze liefde heeft dat we er alles voor willen geven, tot ons leven toe? Want die mens vindt zich zelf zonder het gewild te hebben. Hij geeft zich zelf en vindt daardoor zich zelf. In dit loslaten ligt het losgelaten worden en aanvankelijk is er een grote leegte en stilte het gevolg van. Indien ge het leven geeft zult ge het vinden. Het 'verlos ons van de boze' veronderstelt geen angst voor de boze. Geef de boze de vrijheid u te verslinden en wat overblijft ziet hij niet, kent hij niet en beseft hij niet. Maar er is één ding: zorg dat ge een bewust levend mens blijft, wat u ook geschiedt, en huldig in iedere omstandigheid de tegenwoordigheid van uw geest.

Het Levende kan niet opgegeten worden. Alleen het dode wordt opgegeten. Het Levende heeft zijn onaantastbaar werkingsgebied in ons. De kern ervan is levend licht van een onmeetbaar hoge trillingsfrequentie. Het is nooit en te nimmer uit te blussen. Een ieder mensenkind is er eeuwig in geboren en zijn werkelijke individuele onsterfelijke gestalte heeft er zijn rustpunt in gelijk de as van een zeer snel wentelend wiel.
Dat allerinnerlijkste lichtpunt, de oorsprong van ons bewustzijn en onze intelligentie straalt in onze ziel uit, zeer levend en zeer doordringend, als een licht dat in de duisternis schijnt. Toch is deze duisternis niet ondoordringbaar. Want het bewustzijn en die licht-intelligentie weerspiegelen zich als op een scherm dat wel te vergelijken is met het fluoriserend scherm dat de röntgenoloog gebruikt om vaste en minder vaste substanties verborgen in ons lichaam te fotograferen. Ons bewustzijn is als een weerspiegelend scherm dat op zeer wonderbare wijze is geprepareerd en zowel in ons brein als in ons gehele zenuwstelsel de werkingen en inhouden van ons innerlijk leven vermag terug te kaatsen waardoor wij ook lichamelijk de vreugde (licht) en de droefenis(graden van duisternis) vermogen te beleven. Daardoor maakt het in ons soms de indruk alsof er een objectieve waarnemer is die al onze gedachten en gevoelens begeleidt, een oorspronkelijke zich bewust wordende mens als een zich bewust wordend innerlijk licht.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=14U4PUUY

Reacties

Walter zei…
Weer 3 stukken van de heer van der Meer die helder en inzichtelijk bij mij binnenkomen en mij weer kracht geven, net nu ik het even extra nodig had. Dank je.
Kagib zei…
Komt er nog eentje aan Walter, fijn je reacties tussendoor. :))

Zonodig nog veel sterkte

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS