onkruid en de oogst 5

Natuurlijk maken de mensen van de dag des oordeels een eeuwige verschrikking. In plaats dat ze die dag zegenen en er reikhalzend naar uitzien dat de bokken van de schapen worden gescheiden, dat het onkruid wordt verbrand en de vuurdoop plaats heeft in het innerlijke leven waardoor de grote zuivering intreedt van beneden naar boven van de voeten naar het hoofd, gaan ze ook die grote dag der verlossing bederven door een geheel verkeerd begrip in uitzicht te stellen en de mensenziel de angst van al hun levens op hun dak te halen en te doen zien; zó zal het je nog eens vergaan.

In plaats dat het uitzicht gesteld wordt dat wij zelf tot onderscheid zullen komen zodra het licht in ons de overhand gekregen heeft over de duisternis en de liefde over de haat, het leven de dood overwint en het tijdelijke met het eeuwige verwisseld wordt in het bewustzijn, is men erop uit om ook hier weer een vreeslijk oordeel voor de mensen in petto te houden waarvan de uitwerking eeuwig duurt.
Deze opvattingen hebben bijna onherstelbare schade aan de innerlijke mens veroorzaakt in die zin dat het haast ondoenlijk is het mensenhart van de angst te bevrijden. Het is of men kinderen gaat bedreigen, onschuldige kinderen, met sluipende tekorten en afschuwelijke voorstellingen zodat ze bang worden en zich dichter gaan nestelen in de armen van hun bedreigers en bedriegers die het zo goed met hen menen en waarin alleen maar de machtszucht is verborgen dat ze niet weg zullen lopen maar braaf gehoorzaam zullen blijven.

Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=SUT88Z1C

Reacties

Walter zei…
Juist door waar Barend van der Meer ook nu weer over schrijft ben ik altijd dankbaar dat ik niet met een godsdienst ben opgevoed....
Kagib zei…
hai Walter ik op zich wel maar gelukkig niet dogmatisch, daarom ben ik zelfs tijdje atheist geweest ojee los van god hihihi revolutionair.
Maar Hij/Het kwam weer terug maar nu levend in mij. :)))

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN